Din 11 mai, piețele din țară își reiau activitatea. Chișinău și Bălți mai așteaptă

Din 11 mai 2020, piețele agroalimentare din țară își pot relua activitatea. O decizie în acest sens a fost anunțată de prim-ministrul Ion Chicu după ședința Centrului Unic de Comandă. Excepție, însă, fac piețele din Chișinău și Bălți, scrie agora.md.

„Din 11 mai se permite activitatea piețelor, cu excepția celor din Chișinău și Bălți. Nu se permit deshiderea centrelor comerciale. Am discutat despre o posibilă reluare a activității frizeriilor, stomatologiilor. Deocamdată nu am luat o decizie. Medicii nu ne permit. Vom mai analiza”, a declarat șeful Executivului.

AGORA amintește că activitatea piețelor, punctelor comerciale, a restaurantelor și cantinelor a fost sistată de pe data 16 martie. Inițial, măsura urma să fie aplicată până la 31 martie, dar în condițiile în care situația epidemiologică a devenit critică, autoritățile au extins temenul restricției.

Menționăm că, tot vineri, președintele a vorbit și despre redeschiderea grădinițelor. El a spus că instituțiile preșcolare din țară ar putea fi redeschise treptat, în funcție de regiune și de numărul de infectări din ultima perioadă.

Sursa: agora.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture