PG îl contrazice pe Dodon, care a anunțat că dosarul lui Țuțu a ajuns în judecată

Procurorii au expediat în instanță dosarul lui Constantin Țuțu, vociferează Igor Dodon în cadrul tradiționalei sale emisiuni de vineri. Președintele este contrazis, însă, de Procuratura Generală, a cărei reprezentanți spun că acest caz nu a a ajuns, deocamdată, pe masa judecătorilor, relatează deschide.md.

Unul dintre internauți i-a scris lui Igor Dodon pe facebook un mesaj, în care l-a întrebat de ce fostul deputat PDM se află încă în libertate. Răspunsul președintelui nu s-a lăsat mult așteptat.

De ce Țuțu se află în libertate, la fel cum și alții sunt în libertate, cu regret, părerea mea. Aici, Procuratura, din câte cunosc, a transmis dosarul în judecată. Judecata, sper, în timpul apropiat să ia decizii conform legislației”, a reacționat Dodon.

Reprezentanții Procuraturii Generale infirmă spusele președintelui. Contactat de Deschide.MD, șeful-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Serghei Gavajuc, ne-a declarat că, la ora actuală, materialele dosarului au fost prezentate învinuitului, așa că, deocamdată, cauza nu a ajuns pe masa judecătorilor. De asemenea, acesta ne-a spus că procurorii examinează mai multe cereri ale avocaților lui Constantin Țuțu.

Totodată, Serghei Gavajuc ne-a dat asigurări că instituția pe care o reprezintă va informa publicul cu privire la soarta tuturor cazurilor de rezonanță aflate în gestiunea instituției.

Pe 27 septembrie 2019, pe numele lui Constantin Țuțu a fost emis un mandat de arestare. Acesta este învinuit de Procuratura Anticorupție de comiterea infracțiunilor prevăzute de articolul 326, alin 3, lit. a) Cod Penal – Traficul de influenţă. La acea etapă, Țuțu se afla în afara R.Moldova.

Ulterior, PA a anunțat că a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite a acestuia.

La 5 luni distanță, mai exact la sfârșitul lunii martie, fostul parlamentar PDM a revenit în R.Moldova. Acesta s-a predat autorităților R.Moldova la un punct de trecere a frontierei. Țuțu a fost preluat de mascați, iar după audierile desfășurate de acuzatori, acestuia i-a fost schimbată măsura preventivă din arest în interdicția de a părăsi localitatea.

Sursa: deschide.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture