Dezastru la Ghindești, după ploile din weekend. Casele au fost inundate, iar curțile și grădinile, înămolite (VIDEO)

Pagube considerabile pentru locuitorii din Ghindeşti, raionul Floreşti, după ploile din weekend care le-au inundat casele şi le-au înnămolit curţile şi grădinile. Potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratul General Pentru Situaţii de Urgenţă, Liliana Puşcaşu, comisiile speciale lucrează în teritoriu pentru a estima valoarea daunelor, scrie publika.md.

Localnicii spun că precipitaţiile abundente au spălat totul în calea lor. În unele gospodării nămolul adus de puhoaie depăşeşte un metru. Până şi fântânile au fost inundate, iar apa nu mai poate fi dată nici la animale.

“Şi unde ne adresăm, nimeni nu ne ascultă.”

Această femeie spune că fiul ei a fost nevoit să lipsească o zi de la şcoală, pentru că nu a putut ieşi din ograda lină cu nămol.

“Toată grădina este înămolită, cu greu am sădit totul. Am apă prin toată ograda, și la păsări, și în cămară, și în garaj, încă un pic și apa avea să intre în casă.”, a povestit locuitoarea satului Ghindeşti, Zinaida Bolboceanu.

Oamenii spun că au nevoie de ajutorul salvatorilor, dar până una alta încearcă se descurce singuri.

“Apa a ajuns până în verandă. Toate anexele, beciul şi ograda sunt pline cu noroi. Nici în cizme de cauciuc nu pot merge prin curte. Primarul nu face nimic, deşi ne-am adresat de nenumărate ori.”, a spus locuitoarea satului Ghindeşti, Irina Zagorodnaia.

Unii localnici au decis să-şi vândă casele. Ei spun că la următoarea ploaie ar putea pierde tot ce au agonisit o viaţă.

“La noi dacă mai vine o ploaie peste noi, apa o să ne ajungă până la gât. Totul este înămolit, pământul este ridicat și apa nu mai are unde să se ducă. Am solicitat de urgență, dar ni s-a spus că nu este tehnică.”, a menționat preotul în satul Ghindeşti, Stanislav Iurcenco.

Primarul satului Ghindeşti, Gheorghe Falcă, nu a fost de găsit la telefon pentru a ne spune care este situaţia în prezent şi dacă a dat o mână de ajutor sătenilor.

Foto: publika.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture