Ultima zi de înregistrare prealabilă pentru anticipate! Aproape 97 de mii de moldoveni din diaspora s-au înscris deja

Atenție, moldoveni din diaspora! Astăzi este ultima zi în care puteți să vă înregistrați în prealabil pentru a vota la alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie. Înscrierile încă se mai pot face pe site-ul inregistrare.cec.md, transmite tv8.md.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, până în prezent, aproape 97 de mii de cetățeni ai R. Moldova din străinătate s-au înregistrat deja în prealabil în calitate de alegători.

Cele mai multe cereri vin din Italia. Aproape 21 de mii de moldoveni din 987 de localități ale acestei țări s-au înregistrat deja pentru a putea participa la vot.

De asemenea, s-au înscris și peste 15 mii de moldoveni din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, dar și aprximativ 13 mii și jumătate de cetățeni moldoveni stabiliți în 888 de localități ale Germaniei.

Potrivit CEC, în funcție de numărul înregistrărilor prealabile, va fi stabilit cel al secțiilor de votare suplimentare în străinătate, deschise cu acordul autorităților țării respective.

Conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate în data de 11 iulie curent. Maia Sandu a  dizolvat Legislativul în data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture