Doar 93 din 896 de sate ar putea rămâne în Moldova. Cum va fi posibilă această modificare majoră?

Problema dată va fi pe agenda guvernului pentru anul 2022.

0

 Din 896 de sate în urma unei reforme, Republica Moldova poate rămâne doar cu 93 dintre ele.  Această reformă administrativă și teritorială va fi realizată înainte de următoarele alegeri locale, iar această problemă va fi pe agenda guvernului în anul 2022.  Declarațiile au fost făcute de către  președintele Parlamentului, Igor Grosu, în timpul unei emisiuni, transmite n4.md.

«Dacă mă întrebați pe mine, și aceasta este părerea întregului partid și fracțiune, atunci este logic, dacă vrem să nu pierdem 2023, trebuie să oferim o poziție mai mult sau mai puțin susținută de toate părțile interesate înainte de alegerile locale», a spus președintele interimar al PAS.

Mai mult ca atât la momentul actual guvernul are deja creat un grup de lucru pentru reforma administrativ-teritorială.Cunoaștem deja câteva variante de reformă: una dintre ele presupune reducerea numărului de primării de la 896 la 231 și crearea a cinci unități administrativ-teritoriale. A doua –circa 154 de primării rămân în Moldova, iar a treia – doar 93.

Menționăm faptul că potrivit grupului de lucru, cea mai bună opțiune este ultima variantă – cu 93 de așezări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture