ASP declară nul buletinul de identitate al lui Ilan Șor. Actul a fost întocmit și eliberat în lipsa acestuia

Agenția de Servicii Publice a efectuat un control la sesizarea Procuraturii Anticorupție privind respectarea procedurilor de eliberare a actelor de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova Ilan Șor.

0

Agenția de Servicii Publice a declarat nul buletinul de identitate al lui Ilan Șor. În urma verificărilor, ASP a constatat că atât buletinul de identitate emis în 2012, cât și pașaportul emis în 2010 au fost perfectate și eliberate cu încălcarea legislației fiind întocmite în lipsa acestuia.

Potrivit unui comunicat emis de instituție,  imaginea facială, datele personale și semnătura olografă a lui Ilan Șor au fost utilizate din resursele informaționale ale Registrului de stat al populației în baza unui act perfectat in 2009, iar actele de identitate au fost înmânate unor persoane terțe, contrar prevederilor din Legea 273/1994 privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, iar potrivit prevederilor Regulamentului cu privire la modul de perfectare şi eliberare a actelor de identitate ale Sistemului naţional de paşapoarte, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 376/1995 (modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 125 din 18.02.2013), la depunerea cererii pentru eliberarea buletinului de identitate, solicitantul va fi fotografiat în subdiviziunile teritoriale ale Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor sau misiunilor diplomatice ori oficiilor consulare ale Republicii Moldova. Totodată, potrivit prevederilor Regulamentului, buletinul de identitate se înmânează titularului sau reprezentantului lui legal personal, contra semnătură, în organele competente.

Astfel, actele de identitate menționate, perfectate și eliberate în lipsa solicitantului Ilan Șor, devin nule de drept, conform prevederilor art.5 din Legea nr.273/1994 privind actele de identitate din Sistemul național de pașapoarte și au fost anulate în baza unui ordin semnat de directorul ASP în data de 9 noiembrie 2021.

ilan sor
Foto: ASP
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture