Documentarul unei moldovence a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj de European Film Awards

0

Unchiul meu Tudor (Nanu Tudor), scurt documentarul realizat de moldoveanca Olga Lucovnicova, care a fost premiat anterior cu Ursul de Aur la Berlin și cu un VAF Wildcard, a câștigat premiul European Short Film Award, scrie agora.md.

Nanu Tudor este proiectul de absolvire al Olgăi Lucovnicova în cadrul programului de masterat Doc Nomads-masterprogramma van LUCA School of Arts, scrie organizația non-guvernamentală Vlaams Audiovisueel Fonds.

În scurt documentar, realizatoarea călătorește înapoi la casa străbunicilor săi din Moldova după 20 de ani de tăcere, unde în copilărie a suferit o traumă adâncă înrădăcinată.

Cu ultima sa lucrare Olga Lucovnicova a câștigat un premiu VAF Wildcard la Festivalul Internațional de Film de Scurt Metraj Leuven în decembrie 2020.

În luna martie a acestui an, Nanu Tudor a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, făcând filmul încă în rulare să fie candidat pentru premiul Oscar, pentru cel mai bun scurt metraj în 2022.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture