DODON L-A INVESTIT PE AUTORUL ,,ISTORIEI ROMÂNILOR” ÎN FUNCȚIA DE MINISTRU AL EDUCAȚIEI

Schimbări în Guvernul Tehnocrat a lui Ion Chicu. După ce socialiștii și democrații au anunțat despre semnarea acordului de coaliției și formarea unei majorități parlamentare, 5 noi membri ai guvernului vor lua locul a 4 deja foști miniștri și un vicepreședinte. În acest context au loc și schimbări pe plan ideologic.

Moment istoric pentru unioniști. Președintele Igor Dodon, a primit personal jurămândul depus de către noul Ministru al Educaței, Culturii și Cercetării, Igor Șarov. Tot el autor al manualui ,,Istoria românilor”. Menționăm că, pe tot parcursul activității sale politice, Dodon a vorbit despre faptul că este împotriva predării în școli a limbii române și istoriei românilor. Probabil ca totuși viziunile ideologice ale președintelui s-au schimbat o dată cu investirea lui Șarov în calitate de Minstru, iar adevărul românesc a triumfat din nou. Schimbările de la guvern au loc după ce PSRM și PDM au bătut palma pentru formarea unei coaliții la 16 martie curent. Astfel au fost desemnați 4 noi miniștri și un vicepreședinte din partea Partidului Democrat.

După 4 luni de la schimbarea guvernării, s-au făcut alte schimbări în rândul miniștrilor din același executiv. Este vorba de Cristina Lesnic în fucția de Vicepreședinte pentru Reintegrare, Igor Șarov la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Oleg Tulea la externe, Sergiu Railean la Ministerul Economiei, iar fostului şef al Inspectoratului General al Poliţiei a fost numit în calitate de Ministru al Apărării.

La nici o oră după anunțarea semnării actului de coaliției dintre cele două fracțiuni parlamentare, cei 5 noi membri în Guvernul Tehnocrat a lui Ion Chicu, au depus unul câte unul jurământul. Iar Președintele Igor Dodon l-ea urat… ,,Succes”.

Amintim că exat în aceeași zi, acum 8 ani se înregistra o altă victorie pentru unioniști, atunci când la 16 martie Igor Dodon și-a dat votul pentru investirea fostului Președinte Nicolae Timofti, care a spus de mai multe ori că este un susținător al românismului.

DODON L-A INVESTIT PE AUTORUL ,,ISTORIEI ROMÂNILOR” ÎN FUNCȚIA DE MINISTRU AL EDUCAȚIEI

DODON L-A INVESTIT PE AUTORUL ,,ISTORIEI ROMÂNILOR” ÎN FUNCȚIA DE MINISTRU AL EDUCAȚIEI

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 16. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture