Unii comercianți din Bălți activează, în pofida stării de carantină

Deși premierul Ion Chicu a anunțat că din 16 martie toate punctele comerciale își vor sista activitatea, cu excepția magazinelor alimentare, farmacii și staȚii PECO, nu toți respectă restricțiile impuse de autorități. Am încercat să aflăm de ce comercianții de flori, băuturi alcoolice și unele chioșcuri nu și-au sistat activitatea. De asemmenea urmăriți unde au făcut oamenii astăzi cozi și de ce?

Duminică, 15 martie, premierul Ion Chicu a anunțat în cadrul unui briefing de presă că începând de luni,16 martie curent, toate punctele comerciale își vor sista activitatea. Excepție fac doar magazinele alimentare, farmaciile și stațiile PECO. Am încercat să aflăm cât de responsabili sunt agenții economici din Bălți și dacă și-au închis aceștia magazinele. De fapt nu toți s-au conformat restricțiilor impuse de autorități. Unele magazine de produse fastfood, băuturi alcoolice, chioșcuri, companii de creditare nu și-au întrerupt activitatea astăzi.

Directorul ne-a spus că nu a primit nici un ordin, în schimb sunt respectate toate măsurile de igienă și prevenire a răspândirii infecției. Aceiași situație am observat-o și la unii comercianți de flori, care ne-au spus că nu activează, în schimb florile erau puse pe vitrina din fața magazinului.

Unii comercianți s-au arătat deranjați de faptul că filmăm, iar alții au atîrnat indicatorul închis, doar după ce au văzut camerele video.

Totuși am întâlnit magazine, care s-au conformat cu noile reguli și și-au sistat activitatea până la 31 martie.

La ușile băncilor și a oficiilor poștale s-au format rânduri, deoarece în încăpere puteau intra de la 1 persoană până la 3.  Pentru a-și achita creditele sau serviciile comunale oamenii au fost nevoiți să stea câteva ore în rând.

La data de 16 martie, în Moldova a fost declarată stare de urgență din cauza pericolului de răspândire a coronaviruslui. Starea de urgență a fost decretată până acum în SUA, Kazahstan, Spania, Austria, Peru, Slovacia, Bulgaria, Serbia, Portugalia și Cipru.

Unii comercianți din Bălți activează, în pofida stării de carantină

Unii comercianți din Bălți activează, în pofida stării de carantină

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 16. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture