Dosarul certificatelor de vaccinare false: Hotărârea magistraților în privința celor trei învinuiți

Intermediarii sunt cercetați pentru trafic de influență și riscă până la șapte ani de detenție sau amendă pe până la 200 de mii de lei.

0

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, s-au expus în dosarul corupției la eliberarea certificatelor de vaccinare. Unul dintre intermediari a primit mandat de arestare pentru 20 de zile, iar ceilalți doi au fost plasați sub control judiciar, transmite Agora.md.

Menționăm faptul că recent, cei trei intermediari au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurori, fiind suspectați de organizarea unei scheme de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti/Covid. Mai mult ca atât un medic a fost reținut ulterior, iar ancheta este în desfășurare pentru stabilirea întregului cerc de suspecți. La percheziții, operate și în unele instituții medicale,  au fost ridicate acte relevante pentru cauză. În telefoanele învinuiților au fost găsite poze cu buletine de identitate ale solicitanților de certificat, dar și certificate de vaccinare autentice.

Datele anchetei arată că, sumele pretinse și primite variau între 4000 și 6000 de lei, pentru un certificat, bani ce erau distribuiți corespunzător rolului fiecărui participant în schema infracțională. La momentul actual intermediarii sunt cercetați pentru trafic de influență și riscă până la șapte ani de detenție sau amendă pe până la 200 de mii de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture