Dosarul „КОТОВЦЫ” a fost trimis în judecată

Dosarul de învinuire a 13 membri ai unei organizaţii criminale a fost expediat în instanța de judecată. Aceștia sunt acuzați de crearea şi formarea pe teritoriul mun.Bălţi a unei organizaţii criminale, denumită ”КОТОВЦЫ”, în care erau racolate persoane pe care le îndemnau la violarea integrităţii teritoriale şi schimbarea prin violenţă a orînduirii constituţionale a statului, dezmembrarea teritorială a Republicii Moldova.

Criminalii aveau intenția să atace unităţii militare din mun.Bălţi și să intre în posesia armamentului, după care să ia cu asalt Penitenciarului nr.11 și să elibereze toți deținuții.

În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliile şi automobilele inculpaţilor au fost depistate foi volante cu conţinut extremist, iar acasă la unul dintre aceştia au fost depistate şi ridicate o grenadă și cartuşe
Inculpaţii au fost reţinuţi la finele lunii noiembrie 2015, după ce au fost acumulate probe că membrii grupării criminale desfăşurau pregătiri pentru atacarea unor instituţiilor publice şi alte acţiuni criminale grave.

Cauză penală a fost expediată în Judecătoria mun.Bălţi, opt dintre inculpaţi fiind cercetaţi în stare de arest, iar alţi cinci – în arest la domiciliu. Dacă vor fi rcunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, aceştia riscă pînă la 20 de ani închisoare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture