Două arme pneumatice, două stații radio și un cuțit, ridicate la frontieră

Polițiștii de frontieră din Direcția regională EST au depistat în zona de frontieră  doi conaționali pe care există bănuială rezonabilă că se aflau cu scop de braconaj cinegetic. Ba mai mult că unul dintre aceștia nu deținea documentele necesare pentru  armă.

0

Potrivit comunicatului emis de Poliția de Frontieră a R. Moldova, cazul a fost semnalat în seara zilei de sâmbătă, 1 ianuarie a anului 2022. Polițiștii de frontieră au observat un mijloc de transport care se deplasa pe direcția localităților Olănești (RM) – Iaski (UCR). Pentru verificările de rigoare, autoturismul a fost oprit și legitimat la fața locului fiind doi locuitori ai satului Olănești, cu vârste de 27 și 41 de ani.

În contextul dat bărbații au susținut că intenționau să ajungă pe malul râului Nistru pentru a verifica dacă se va putea de pescuit a doua zi. Însă, ca urmare a verificării fizice a mașinii, polițiștii de frontieră au depistat două arme pneumatice, două stații radio și un cuțit. Totodată deținerea acestor  bunuri a și dat de bănuit că, totuși  scopul ar fi cu totul altul decât cel declarat. Totodată, doar unul din cei documentați a putut demonstra legalitatea deținerii armei, iar pentru a două armă s-a prezentat doar un talon de garanție, arma nefiind înregistrată.

Menționăm că în continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale, bunurile au fost ridicate până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii în acest sens.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture