MMPS propune ca 7 martie să fie zi de odihnă

Ministerul Muncii și Protecției Sociale propune dezbaterilor publice un proiect de hotărâre prin care ziua de 7 martie (luni) să fie declarată zi de odihnă, iar ziua de 12 martie (sâmbătă) – zi lucrătoare.

0

În contextul dat dacă proiectul va fi aprobat, bugetarii vor avea parte de o mini-vacanță în perioada de  5-8 martie, unde data de 5 martie este sâmbătă,iar 6 – duminică, data de  7 – luni și 8 martie – marți, stabilită prin acte normative ca zi de odihnă, fiind Ziua internațională a femeii, transmite IPN.

Astfel potrivit autorilor, proiectul este elaborat „în scopul utilizării optime de către salariați a zilei de repaus și de sărbătoare nelucrătoare în anul 2022”.

Reamintim că o decizie similară, privind declararea zilei de 7 martie ca zi de odihnă, iar a celei de 12 martie – zi lucrătoare, a fost implementată în 2016.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture