Drepturile pacienților care participă la studiile clinice vor fi protejate

În Republica Moldova va fi creat Comitetul național de expertiză etică a studiului clinic. O hotărîre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului. Astfel, bălțenii care vor dori să participle la studiile clinice vor fi monitorizați de către acest comitet, în vederea respăctării drepturilor pacienților.

Potrivit ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, în Republica Moldova nu există o instituție specializată care să autorizeze și să supravegheze studiile clinice, această sarcină revenindu-i direct Ministerului.

Ministrul a mai menționat că instituirea Comitetului de expertiză etică a studiului clinic va oferi posibilitatea instituțiilor medicale să beneficieze de finanțare suplimentară și acces la metode avansate de tratament și diagnostic. Comitetul urmează a fi instituit sub formă de instituție publică nonprofit, cu autonomie financiară.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture