CONSILIERUL LUI TIMOFTI, DESEMNAT LA FUNCȚIA DE PREMIER

Ion Păduraru, consilierul președintelui Repuliciii Moldova, Nicolae Timofti a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut de șeful statului în seara zile de joi.

Potrivit Decretului prezidențial, Ion Păduraru este autorizat să întocmească programul de activitate și lista Guvernului și să le prezinte Parlamentului spre examinare în termen de 15 zile.

Ion Păduraru este născut la 18 ianuarie 1961 în satul Țâpletești, raionul Sângerei, Republica Moldova. Este de profesie jurist. În perioada 1998-1999 a deținut funcția de ministru al Justiției, în cabinetele Ion Ciubuc 2 și Ion Sturza.

Anterior a activat în calitate de procuror, judecător, șef a Secției juridice a Cancelariei de stat, vice-ministru al Justiției. În perioada 1996-2012 a fost, cu intermitențe, avocat și decan al Baroului Chișinău. Din luna aprilie 2012 și până în prezent a funcționat în calitate de Secretar General al Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Este căsătorit și are 2 copii.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture