FILAT ȘI NAȘUL SĂU VOR COMPĂREA ÎN FAȚA JUDECĂTORILOR

Fostul prim-ministru, Vlad Filat va compărea vineri în fața magistraților Curții de Apel Chișinău, unde va fi examinat recursul avocaților lui Filat referitor la prelungirea arestului cu 90 de zile. La fel, ex-premierul va ajunge astăzi și la Judecătoria Buiucani unde va fi examinată cauza penală, în care politicianul este acuzat că ar fi luat mită în valoare de 800 de milioane de lei, a fost transmisă în instanţă la sfârşitul anului trecut.

Vlad Filat este deja la al patrulea mandat de arest. El este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență, după ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat că i-ar fi dat, ca mită, 250 de milioane de dolari. Filat a respins acuzațiile și a declarant că este victima unei răfuieli politice, în spatele căreia ar sta Vlad Plahotniuc.

Ion Rusu nașul lui Vlad Filat se va prezenta tot astăzi în fața judecătorilor Curții de Apel. Magistrații vor examina sesizarea depusă de avocatul lui Rusu, care contestată sentinţa prin care nașul lui Filat a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture