Droguri în valoare de 200 000 lei scoase din circuit de Polițiști și Procurori

0

Două persoane originare din mun. Chișinău și r. Căușeni, cu vârstele de 21 și 38 de ani, au fost reținute de către ofițerii Direcție de Poliție mun. Chișinău, fiind suspectați de comercializarea drogurilor. Mai mult decât atât suspectul în vârstă de 38 de ani s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiuni analogice. 

Pe parcursul a 2 luni polițiștii au documentat activitatea ilegală a acestora. Pe parcursul acestei perioade au fost acumulate probe concludente ce demonstrează vinovăția și implicarea lor în comercializarea drogurilor pe teritoriul capitalei și alte raioane a țării.

Astfel forțele de ordine au stabilit că drogurile erau introduse prin intermediul coletelor de pe ruta Franța – Moldova și erau camuflate  printre dulciuri. Fiecare din ei avea rolul său bine determinat de la preluarea coletului până la realizarea către potențialii cumpărători. Totodată în cadrul acțiunilor de investigație forțele de ordine au identificat și complicele ce transmitea coletele în care erau camuflate drogurile. La moment acesta se află în Franța și urmează a fi reținut și diferit justiției.

,, În urma  perchezițiilor polițiștii, au depistat și ridicat circa 220 de pastile de ,,Subutex” și 20 de pastile de tip „Oxazepam”, rețete medicale cu urme de falsificare folosite de către aceștia la procurarea substanțelor interzise, erau confecționate într-un FOTO-SALON din mun. Chișinău, care folosind tehnică de calcul modernă. Valoarea acestora pe piața tenebră constituie 200 000 de lei, drogurile au fost ridicate, sigilate conform procedurii și expediate la CTJ al IGP pentru efectuarea expertizelor de rigoare.”- se arată în comunicatul poliției. 

Totodată forțele de ordine au stabilit că o parte din pastilele cu efect psihotrop și o parte din venitul obținut în urma comercializării acestora, urmau să ajungă în penitenciarele din țară. Menționăm faptul că bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie a Direcției de Poliție mun. Chișinău, iar conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture