Mitropolitul Moldovei solicită statului să acorde bisericilor şi mănăstirilor compensații pentru gaze

0

Mitropolia Moldovei vine cu o iniţiativă ca statul să compenseze facturile pentru gaze ale bisericilor şi mănăstirilor, în baza cererilor depuse, având în vedere că majoritatea bisericilor din localități și din mănăstiri au sisteme de încălzire cu gaze, transmite unica.md.

„Inițiativa unei compensații vine și din practica unor țări membre ale Uniunii Europene, în care majoritatea populației o reprezintă creștinii ortodocși, precum Grecia, Bulgaria și România, unde statul sprijină bisericile și clerul, ca o recunoaștere a rolului deosebit al Bisericii Ortodoxe în ceea ce privește instaurarea unui climat de moralitate și respect al legii în societate.

Apelăm la autoritățile statului, îndeosebi în aceste vremuri grele, de a contribui la depășirea gravelor probleme cauzate de pandemie și criza gazelor naturale, ca niște fii buni ai Bisericii ajutându-ne unii pe alții”, se arată într-un mesaj, semnat de Mitropolitul Moldovei Vladimir.

În contextul dat ÎPS Vladimir menţionează că bisericile nu aparțin preoților, ci comunităților, iar marea lor parte peste 700 – sunt monumente ocrotite de Stat – respectiv constituie patrimoniul național, de aceea instituțiile statului, preocupându-se de cetățeni, ar fi bine să ia în considerare și problema facturilor la gaze ale bisericilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture