După ce a câștigat alegerile, Nicolai Grigorișin vine cu o provocare pentru foștii pretendenți la funcția de primar

0

Candidatul independent, Nicolai Grigorișin a învins alegerile pentru funcția de primar al orașului Bălți. Pentru el au votat 84,77% dintre alegători, adică 7148 de oameni. Contracandidatul său, Nicolai Chirilciuc a acumulat 15,23 % din sufragii. În favoarea lui au votat 1284 de bălțeni. După anunțul primelor rezultate, Grigorișin  a adus mulțumiri celor care l-au votat, dar și echipei care la susținut. Acesta a anunțat care sunt planurile de viitor.

Totodată, Grigorișin a lansat o provocare în adresa concurenților electorali, care au participat la alegerile din Bălți. Acesta îi invită la masa de discuții și le oferă șansa să-și îndeplinească promisiunile făcute alegătorilor.

În acest sens, Grigorișin este dispus să le aloce și cabinete în primărie.

Nicolai Chirilciuc susține că aceste alegeri sunt un spectacol, scenariul căruia a fost pus bine la punct, fără a ține cont de alegerea oamenilor. Acesta mai spune că dacă s-ar fi retras din cursă și participa în turul II, unul din următorii 6 concurenți electorali, rezultatul scrutinului de duminică ar fi fost mai trist. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției speciale a emisiunii ,,Kontext”.

Prezența la urnele de vot în municipiul Bălți a fost de 10.209 de persoane sau 9,98%. Duminică, 19 decembrie, s-a desfășurat turul II al alegerilor din Bălți, după ce Marina Tauber, a fost exclusă din cursă.

Reiterăm că, potrivit legislației electorale, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Nicolae Grigorișin deține un automobil de model Mercedes și un Chevrolet, un ceas din aur în valoare de 97.350 de lei și unul de model elvețian de lux – Breguet, care ar valora 506.220 de lei. Acestea sunt doar o parte din bunurile deținute de Grigorișin, scrie TV8. Potrivit declarației de avere și interese personale pentru anul 2020, Nicoale Grigorișin are în proprietate trei terenuri intravilan și un spațiu comercial/de producție. Grigorișin a indicat pentru anul trecut 246735 de lei salariu, adică peste 20 de miii de lei pe lună de la Primăria Bălți, unde a fost viceprimar. Acesta a mai declarat o indemnizație unică de 16 mii de lei, dar și una în valoare de aproape 10 mii de lei pentru incapacitate temporară de muncă. Nicolae Grigorișin deține o cotă de 100 % dintr-o bază de odihnă din regiunea Odesa, dar și cote părți în două organizații necomerciale la Bălți.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture