După intrarea în vigoare deciziei Comisiei Situații Excepționale saloanele de frumusețe sunt obligate să-și închidă ușile

Saloanele de frumusețe, inclusiv frizeriile, vor fi nevoite să își sisteze activitatea. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale din 6 aprilie. Șeful executivului a precizat că măsura va intra în vigoare începând de marți, 7 aprilie. 

„Am luat o decizie privind sistarea activității unităților care prestează servicii și în special de coafură și alte activități de înfrumusețare. Ele nu au fost interzise, însă astăzi, la recomandarea epidemiologilor, medicilor și Ministerului Sănătății, Comisia Situații excepționale a decis sistarea activității acestor unități – de coafură și de înfrumusețare. De mâine, această activitate, din păcate, este sistată, pentru că prezintă risc de răspândire a virusului”, a explicat Ion Chicu.

Amintim că pe 17 martie în Republica Moldova a fost decretată stare de urgență din cauza răspândirii pandemiei de COVID-19.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 864 de cazuri de COVID-19. Numărul de decese a urcat la 17, după ce încă două persoane au decedat în ultimele ore: o femeie de 81 de ani și un bărbat de 78 de ani.

Ministrul Sănătății a precizat că 78 de persoane sunt în stare gravă, iar 10 sunt intubate.

Sursa: newsmaker.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture