Elevii din Sîngerei au avut posibilitatea să fie polițiști, pompieri și carabinieri pentru o zi

0

Zeci de elevi din orașul Sîngerei au avut posibilitatea să fie polițiști, pompieri și carabinieri pentru o zi. Aceștia au făcut cunoștință cu autoturismele speciale și tehnica de serviciu. Cei mai curajoși au reușit să preia amprentele unui infractor și să încătușeze un hoț. Joi, 2 decemprie Inspectoratul de Poliție Sîngerei și-a deschis larg ușile pentru cei care doresc să cunoască mai bine activitatea angajaților MAI.

,,Aici au fost întrunite 3 servicii. Inspectoratul de Poliției Sîngerei, Inspectoratul de Carabinieri și Inspectoratul Serviciilor de Urgență. Toate persoanele civile au venit să ne cunoască. Și ne propunem să atragem fete și băieți printre rîndurile noastre. Fetelor le place.”

Profesorii spun că datorită acestor acțiuni, elevii cunosc în detaliu profesiile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

,,Noi ca profesori suntem invitați permanent și noi participăm. De ce? Pentru că poliția este un organ, care vrea să se apropie de populație. Totodată prin aceasta atragem și interesul copiilor pentru viitorul apropiat, pentru o profesie profitabilă.”

În timp ce băieții au admirat armele, fetele au rămas impresionate de uniformele unor polițiste. Unii elevi se văd pe viitor activând în organele de drept.

,,De exemplu armamentul. Eu ca profesor de istorie, știu că fiecare băiat este pasionat de arme. Însă totodată a fost un interes sporit și pentru carabinieri. Iar la etapa actuală, cred că toți urmăresc echipajul de pompieri. Fetele se implică și ele în urma băieților.

Activitatea face parte din șirul acțiunilor dedicate Campaniei naționale de prevenire și dialog comunitar cu genericul ,,Bună ziua”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture