Elevii liceului “Mihai Eminescu” au dăruit un zîmbet copiilor slab văzători

Au dăruit un zîmbet copiilor slab văzători. Cu tolba plină de daruri, elevii din Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Bălți au vizitat Școala Internat Specială pentru copii orbi și slab văzători.

Iar sărbătoarea nu este sărbătoare dacă nu este și Moș Crăciun.

Am vrut să oferim fiecărui copil din acest internat o sărbătoare frumoasă, să se simtă ca acasă, să se simtă impliniți și ei ca copii, asta cel mai mult m-a motivat să fiu Moș Crăciun aicea

Inițiativa de a aduce sufletul sărbătorilor de iarnă copiilor slab văzători a venit din partea profesorilor din liceul „Mihai Eminescu” din mun. Bălți.

E frumos de Crăciun să împărțim bucuria sărbătorilor cu ceilanți copii și vrem să-i învățăm pe copii că ești fericit atunci când dăruiești și asta a fost scopul nostru de fapt. Vrem să-i învățăm pe copii să fie mai buni în ajun de Crăciun”.

Sărbătoarea a continuat cu dansuri populare și urături.

Colindele fredonate de elevele din clasa a V-a au topit inimile copiilor, pe chipul lor au apărut zâmbete, iar sala festivă „izbucnea” de aplauze.

Vedetele zilei, copii slab văzători, vreau că de sărbători să fie în sînul familiei, cu multe daruri din partea celor dragi.

De sărbători eu voi pleca acasă, cu familia mea, voi sărbători Anul Nou și Crăciunul, iar ca cadou vreau ocheari noi și tare vreau ca mama și tata să-mi cadoneze un telefon mobil”.

Iar,copiii slab văzători, au fost surprinși de surpriza organizată.

Vreau de la Moș Crăciun un cadou frumos, jucării, bumboane și rechizite școlare”.

Moș Crăciun este un moș care dă multe cadouri numai la cei cuminți”.

Potrivit directorului adjunct al Școlii Internat, Ala Cocieru, fiecare oaspete este primit cu brațele deschise.

Noi pentru copii noști nu avem dreptul să le interzicem așa activități, poftim, cine dorește, pe toți îi întîmpinăm cu mare drag”.

La finalul activității copii au stat în rînd, ca să-și primească fiecare cadoul mult așteptat de la Moș Crăciun.

In acestă activitate de voluntariat s-au implicat aproximativ patruzeci de elevi din Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture