FĂRĂ VIZE ÎN BOSNIA ȘI HERȚEGOVINA PENTRU CETĂȚENII RM

Cetățenii Republicii Moldova pot călători fără vize în Bosnia și Herţegovina. Potrivit Ministerul de Externe, de la 1 martie 2016, a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Consiliul de Miniştri al Bosniei şi Herţegovinei privind călătoriile fără vize ale cetăţenilor, semnat la Tirana, la 22 mai 2015, informează Realitatea.md.

Astfel, cetăţenii ambelor state sunt scutiţi de obligativitatea de a deţine viză pentru a intra, ieşi, tranzita sau a rămâne pe teritoriul celuilalt stat, pentru o perioadă de până la 90 de zile în decurs de 180 de zile de la data primei intrări.

Totodată, Ministerul de Externe atenţionează că scutirea de viză de scurtă şedere nu acordă cetăţenilor unui stat dreptul de a se angaja în câmpul muncii pe teritoriul celuilalt stat. Cerinţele necesare pentru vizele de lucru, studii, reîntregire a familiei şi de şedere pe termen lung pe teritoriile statelor vor fi reglementate de prevederile legislaţiei naţionale a acestora.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture