STUDENȚII DE LA USB BĂLȚI AU DONAT SÂNGE

Au venit să doneze sânge pentru a salva vieți. Zeci de studenți din cadrul Universității de Stat „ Alecu Russo” din municipiul Bălți, au participat la o acțiune de caritate sub genericul „O primăvară de vis, plină de dăruire de viață”. Tinerii spun că la baza acestui gest stă dorința lor de a-și ajuta semenii în suferință.

Studenți spun că procesul de recoltare sangvină reprezintă un act de responsabilitate civică și altruism.

Sincer m-ai gândit să facem un bine, a face un bine nu te costă nimic” .

Niciodată nu am dat sânge și cred că este o procedură destul de benefică pentru organism și chiar aș dori să fac”.

Potrivit registratorului medical, Jechiu Cristina, toți studenții care nu au probleme de sănătate se pot adresa la Centrul de Tranfuzie din orașul Bălți pentru a dona sânge.

Când se apropie donatorul, înainte de a dona sânge trebuie să aibă un document permis de conducere, pașaport, dacă donatorul este sănătos dar dacă ceva contraindicație medicul îi lămurește delaliat”.

După ce au donat sânge, studenții au parte de un șir de avantaje.

Aici un mic prezent, cu prima zi de primăvară, să fiți sănătoase, voioase și aici un săculeț cu produse alimentare”.

Potrivit vicedirectorului al Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Silvia Roșca, acest eveniment are scopul de a sensibiliza opinia publică și de a crește numărul voluntarilor.

Astăzi, 1 martie, Ministerul Sănătății de comun cu Centrul Național de Transfuzie a sângelui, au organizat un eveniment la nivel Național de donare a sângelui, mesajul acestui eveniment este unul de a îndemna populația cât și tineretul studios la un nalt de caritate în donare de sânge”.

Celor mai activi donatori din rândul studenților le-au fost înmânat și diplome.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture