FERMIERII CRITICĂ DUR PROIECTUL POLITICII BUGETAR-FISCALE

Fermierii din Republica Moldova se arată indignați de propunerile făcute în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2016, prin care au fost majorate mai multe taxe care vizează domeniul agriculturii, scrie Ziarul Național.

Asociațiile „Uniagroprotect”, „Agroinform”, „Moldova-Fruct” și Federația Națională a Fermierilor din Moldova le cer deputaților „să nu voteze nicio inițiativă care urmează să majoreze presiunea fiscală asupra fermierilor”.

Autoritățile au propus în politica bugetar-fiscală să fie majorat impozitul funciar cu 15%, de la 1,5 lei pentru 1 grad hectar – la 1,73 lei. De asemenea, se introduce TVA la piesele de schimb pentru utilajul agricol.

Această majorare este lipsită de orice morală. Să vii cu presiuni fiscale, atunci când voi ați organizat această criză și acum tot din contul agricultorilor vreți să recuperați banii care au fost sustrași din buget”, a adresat un mesaj guvernării Alexandru Slusari, președintele „Uniagroprotect”.

Fermierii care fac parte din cele nouă uniuni din domeniul agricol din R. Moldova anunță că vor organiza o ședință comună în viitorul apropiat în cadrul căreia vor decide cum să procedeze mai departe. Aceștia anunță că vor face presiuni asupra guvernării și admit că ar putea relua protestele.

Nu putem tolera acestă batjocură față de agricultori”, a punctat Alexandru Slusari în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture