MII DE COPII DIN R. MOLDOVA SUNT ABUZAȚI ȘI NEGLIJAȚI

Pe parcursul primului semestrului al anului de studii 2015-2016, angajații din sistemul educațional au semnalat circa cinci mii de cazuri de violență asupra copilului care au avut loc în familie, școală sau comunitate, scrie Ziarul Național.

Numărul acestora, conform datelor colectate de la instituțiile de învățământ general și profesional-tehnic, este în descreștere cu peste două mii de cazuri față de primul semestru al anului precedent și cu peste o mie mai puține fată de semestrul II al anului de învățământ 2014-2015.

Cele mai multe cazuri, circa două mii și jumătate, se referă la violența fizică, alte peste o mie – la violența emoțională și neglijare. În același timp, în perioada de raportare, au fost semnalate peste 70 de cazuri de exploatare prin muncă și 25 de cazuri de abuz sexual.

Potrivit Ministerului Educației, în perioada septembrie – decembrie 2015, instituțiile de învățământ au adus la cunoștință organelor cu atribuții în protecția copilului de nivel local peste 700 de cazuri grave de violență asupra copilului.

Totodată, se observă o tendință în creștere a numărului de cazuri identificate și sesizate de către adulți cu responsabilități legale față de creșterea și dezvoltarea copilului. Astfel, din cele circa cinci mii de cazuri înregistrate în semestrul I, peste trei mii de cazuri au fost raportate de către profesori, personalul non-didactic din instituții și părinți, iar alte peste o mie – de către copii.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture