Fiecare a cincisprezecea căsătorie de la OSC Bălți este cu un cetățean din altă țară

Aproape șapte la sută din căsătoriile înregistrate la Oficiului Stării Civile din Bălți, sunt între cetățenii Republicii Moldova și cetățenii altor țări. Cel puțin așa arată datele statistice ale Oficiului pentru anul 2015.

Potrivit șefei OSC Bălți, Gabriela Cojocaru, de cele mai multe ori, moldovenii își unesc destinele cu cetățeni din Rusia și Ucraina, urmate de cetățenii altor state de pe continentul European.

Cel mai des sunt din Ruisa și Ucraina. Vreau să menționez că în ultimul timp, în legătură cu situația din Ucraina a crescut numărul de solicitări a cetățenilor ucraineni de a încheia o căsătorie cu un cetățean din Republica Moldova și iarăși Europa. Sunt cetățeni din Italia, Franța, Grecia, nici SUA nu rămâne în urmă”.

Cununiile civile dintre cetățenii străini și cei ai Republicii Moldova sunt adesea înregistrate în regim de urgență, din cauza că aceștia nu au posibilitatea să vină la noi în țară pentru un termen îndelungat. În aceste condiții, căsătoriile sunt oficilaizate chiar și la o zi.

Prețul serviciului este stabilit în dependență de termenul de executare, același duplicat, aceeași înregistrre a căsătoriei. Să fac o informație șocantă. Dacă solicitați căsătoria la o zi, aducând motive temeinice, aceasta va costa 5600 de lei”.

Aceleași date, demonstrează că mulți dintre cetățenii ucraineni, care își oficiază căsătoriile în Moldova se stabilesc cu traiul în țara dintre Prut și Nistru.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture