PLAHOTNIUC A ÎNCEPUT SĂ CEDEZE ÎN FAȚA EUROPENILOR

Oligarhul Vladimir Plahotniuc a împiedicat întrevederea de astăzi, a reprezentanților Consiliului Europei cu liderul Grupului Petrenco, Grigore Petrenco, care a fost plasat luni, din arest preventiv în arest la domiciliu. Declarația aparține avocatei ex-deputatului, Ana Ursachi. Avocata a menționat că Plahotniuc a cedat în fața presiunilor exercitate de instituțiile europene , dar nu renunțat la jocurile de culise.

Grupul Petrenco va fi cercetat în stare de arest la domiciliu, după ce copletul magistraților judecătoriei sectorului Rîșcani au acceptat demersul deputaților PSRM, care și-au asumat răspunderea pentru toți membrii grupului în perioada arestului la domiciliu.

Datorită presiunilor făcute prin intermediul Parlamentului European și Consiliului Europei astăzi a fost posibilă acest incident procedural la eliberat pe Grigore Petrenco de pușcăria lui Pînzari.

Opinia lui Grigore Petrenco este că oligarhul Plahotniuc a cedat și a făcut un pas înapoi. Grigore Petrenco va povesti mai amănunțit despre ce avut în vederea, după ce va fi ridicată restricția. 024:18 Din punctul meu de vedere Plahotniuc acum și-a lăsat de izbeliște oastea. În instanța de judecată pentru ai incrimina lui Petrenco o faptă pe care nu a făcut-o procurorul Nicu Șendrea era gata să-și dea viața”.

De asemenea, Ursachi a precizat că Plahotniuc a dat indicații șefului judecătoriei Rîșcani să convoace o ședință ad hoc pentru a împiedica întrevederea oficialilor europeni atât cu Grigore Petrenco, cât și cu Ana Ursachi și soția lui Petrenco.

”Evident am renunțat la la întâlnirea cu oficiali europeni. Acesta a fost scopul plahotniucilor. Binenînțeles am mers la judecătorie ca să asist la acest teatru al absurdului. În acest spectacol în care judecătorii, timp de jumătate dean au refuzat demersurile noastre”.

Cei şapte membri a Grupului Petrenco sunt învinuiţi de organizarea dezordinilor în masă de în data de 6 septembrie 2015, din faţa Procuraturii Generale. În data de 15 februarie, simpatizanții Partidului Nostru dar și alți activiști a diferitor mișcări politice au protesta în fața Judecătoriei sectorului Rîșcani împotriva detenției Grupului Petrenco.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture