Figuranții dosarului “Interceptărilor iIegale” cercetați în Judecătoria Chișinău Buiucani

Pe banca acuzaților se afla ex- șeful Direcției 5, Valeriu Cojocaru, și 4 subalterni de-ai lui.

0

Dosarul “Interceptărilor iIegale” pornit  la 15 octombrie a ajuns în instanța de judecată. Cauza penală a fost pornită în septembrie 2019 și doar în octombrie 2021 a juns pe masa judecătorului. Dosarul “Interceptărilor iIegale” este pus pe rol instanței de judecată la Judecătoria Chișinău Buiucani.

Start dosarului “Interceptărilor iIegale” astăzi in instanța de judecată la Judecătoria Chișinău/Buiucani. Pe banca acuzaților se afla ex- șeful Direcției 5, Valeriu Cojocaru, și 4 subalterni de-ai lui. Cojocariu este in arest, iar subalternii sunt cercetați in libertate. Astea sunt doar executorii interceptărilor ilegale. Procurorii care cereau prin ordonanțe interceptarea, judecătorii care le aprobau, dar și ofițerii SIS care ne conectau telefoanele la utilajul de interceptare sunt in afara procesului penal. Și mai rau, la liberare peste hotare se afla beneficiarii interceptărilor telefonice: Plahotniuc & Cavcaliuc. Chiar și așa, este important pentru societatea moldoveneasca ca cei care s-au amestecat in viața privată a cetățenilor sa fie sancționați conform normei legale. Altfel, vor recidiva, a scris Ilian Cașu într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook .

Reamintim ,că în dosar sunt acuzați cinci foști colaboratori ai poliției din cadrul fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații, printre care și fostul șef al direcției. Inculpații în cauză sunt acuzați de încălcarea inviolabilității vieții personale și violarea dreptului la secretul corespondenței.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture