Candidatul BECS Alexandr Nesterovschi anunță că boicotează campania electorală pentru Primăria Bălți

Despre asta politicianul a anunțat pe pagina sa de Facebook.

0

Candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) Alexandr Nesterovschi anunță că baicotează campania electorală. Acesta urma să se dueleze în turul doi al alegerilor pentru Primăria Bălți cu candidatul independent Nicolai Grigorișin,transmite zdg.md.

Onoarea politică este mai importantă decât victoria în alegeri. Prin urmare, declar oficial că am decis să boicotez campania pentru Primăria Centurilor. M-am consultat cu președintele PSRM, Igor Dodon, și colegii mei de partid, și toți avem aceeași părere: aceste alegeri sunt discreditate și nu au legitimitate morală, politică sau juridică. Declarăm boicot al abuzurilor și acțiunilor ilegale comise de reprezentanții aparatului prezidențial, guvernului și CEC.

Din păcate, guvernul de la Chișinău a decis să-și bată joc de balcani. Locuitorii capitalei de nord nu au trecut niciodată prin o asemenea dizgrație și umilință în istoria lor. Noi, cei din Bălți, vom da un răspuns ferm și dur autorităților moldovenești. Va veni o întorsătură a acestor “oameni buni” de la putere, care, în esență, sunt niște ticăloși ordinari. Ei vor purta răspunderea penală pentru aceste nelegiuiri și umiliri ale locuitorilor din Centuri.Între timp, sarcina noastră ar trebui să fie desființarea acestor „alegeri” rușinoase și ilegale și conduita lor de la bun început. Balticii anunță boicotarea alegerilor, boicotarea guvernului moldovenesc galben!”, a notat candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) Alexandr Nesterovschi într-o postare pe Facebook.

Reamintim faptul că ieri, 6 decembrie, Boris Marcoci, candidatul PAS pentru funcția de primar al municipiului Bălți, care s-a clasat pe locul trei în primul tur de scrutin al alegerilor de la Bălți, a anunțat că renunță la cursa electorală pentru Primăria Bălți.

Potrivit datelor preliminare publicate de CEC , în primul tur de scrutin pentru Primăria Bălți, Marina Tauber a obținut circa  47,93% (15918 voturi), în timp ce Nicolai Grigorișin a acumulat circa 20,93% (6951 voturi). Pe locul 3 s-a clasat candidatul PAS, Boris Marcoci, cu circa 14,08% (4679 voturi), cu două voturi mai mult decât candidatul BECS Alexandr Nesterovschi, care a acumulat circa 14,08% (4677 voturi).

Mai mult decât atât cel  de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți, care urma să aibă loc duminică, 5 decembrie la Bălți, a fost suspendat. Astfel o decizie în sensul dat a fost adoptată de către membrii CEC, în ședință extraordinară, duminică dimineața, 5 decembrie, la ora 6:20, cu circa 40 de minute înainte de deschiderea secțiilor de vot în municipiul Bălți.

Decizia dată vine după mai multe ședințe de judecată care s-au desfășurat, inclusiv pe parcursul nopților de sâmbătă și duminică și în urma cărora Marina Tauber, unul dintre cei doi candidați care urmau să se dueleze în turul doi de la Bălți, a fost exclusă de Judecătoria Bălți din cursa electorală, iar Curtea de Apel a menținut decizia instanței de fond.

Reamintim faptul că turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți va avea loc duminică, 19 decembrie. Această decizie  a fost luată luni, pe data de 6 decembrie, de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture