Un tată și un fiu au pus la cale o afacere: Cultivau și vindeau droguri

Potrivit legii penale, infracțiunile incriminate celor doi bărbați se pedepsesc cu închisoare de la circa  7 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la circa  2 la 5 ani.

0

Ofițerii din cadrul Direcției Investigații „Centru” a Inspectoratului Național de Investigații (INI), sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a documentat timp de două luni activitatea unui grup infracțional, care s-a finalizat cu o captură de marijuana de calitate superioară în valoare de peste circa 300.000 lei pe piața neagră, se arată în comunicatul emis de Poliția Republicii Moldova. 

În contextul dat, doi membri ai grupului infracțional – tată și fiu – au fost reținuți și plasați în arest preventiv, pentru ca ulterior dosarul penal în privința acestora să fie trimis în judecată. Atfel potrivit legii penale, infracțiunile incriminate celor doi bărbați se pedepsesc cu închisoare de la circa  7 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la circa  2 la 5 ani.

Mai mult decât atât potrivit materialelor dosarului, cele două persoane comercializau drogurile în Anenii Noi, Chișinău, dar și în regiunea transnistreană. Bărbații cultivau plantele de marijuana, la domiciliul tatălui celui de-al doilea inculpat, după care le recoltau și procesau pentru vânzare.Astfel ca urmare a punerii în executare a mandatelor de percheziții, desfășurate de ofițerii de investigații la domiciliile și mijloacele de transport ale celor doi,oamenii legii au fost depistat și ridicat droguri și accesorii folosite la vânzareaacestora: marijuana de calitate superioară, care era păstrată în două găleți; un cântar electronic de scară mică;în jur de 90 pachete autosigilante cu droguri, dar și alte patru pachete cu cierca 1 kg de droguri; precum și bani proveniți din vânzarea drogurilor.

Menționăm faptul că la momentul actual, oamenii legii întreprind măsuri speciale de investigații în vederea identificării altor membri ai grupului infracțional, implicați în traficul ilicit de droguri, pentru ulterioara atragere la răspundere penală în conformitate cu legislația națională.

În continuare, procurorii PCCOCS vor solicita contribuția Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale pentru desfășurarea investigațiilor financiare-paralele, în vederea stabilirii profilului infracțional deplin al figuranților.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture