FOCAR de infecție cu COVID-19 la Fălești

Mai mulți locuitori din raionul Fălești ar fi suspecți de infectare cu virusului COVID-19, după ce s-a confirmat îmbolnăvirea unor angajați ai fabricii unde sunt confecționate jucării ”Kinder”, potrivit deputatei Partidului Acțiune și Solidaritate, Doina Gherman.

COVID-ul din Kinder sau “de-a joaca” pe timp de pandemie

Abia ieri(!!!), fabrica de jucării pentru ouă „Kinder” din Fălești și-a oprit activitatea. Asta după ce mai mulți muncitori de acolo au fost infectați cu COVID-19. Dar situația e mult mai gravă, pentru că la această fabrică lucrează localnici din aproape toate satele raionului! Și acolo mocnea un focar de infecție! Cum naiba să faci bani din jucării pe timp de pandemie? Cât de lacom trebuie să fii ca să faci asta cu prețul sănătății și a vieții oamenilor?

Ieri, mai mulți săteni din diferite localități – Chetriș, Musteața, Hîncești, Ișcalău au chemat serviciul de ambulanță. Aceștia au febră mare, au simptome evidente, iar medicii doar le administrează medicamente ca să le scadă febra și îi lasă acasă! Pentru că nu mai sunt paturi la spitalul din Bălți, iar la Fălești – nu este centru COVID. De Chișinău nici nu se visează. Deci, aceste persoane nu sunt nici măcar testate. Nu sunt teste nici pentru pacienți, și nici pentru medici! Pentru nimeni!

Doi soți de 78 și 79 de ani implorau medicii de la salvare să nu îi lase acasă că mor până dimineața! Cu toate astea, cuplul a fost lăsat de izbeliște, adică mă rog, în grija medicului de familie din sat care și el are febră de 2 zile!

Este strigător la cer faptul că medicii vor să ajute, dar nu o pot face. Nu au cum și nu au unde! Consiliul raionul este surd la cererile lor. Nici vorbă să le pună la dispoziție echipamente de protecție sau teste. În schimb le reușește cu brio să le pună viețile în pericol atât lor, cât și tuturor cetățenilor din acest raion.

Urgent trebuie să fie deschis un centru pentru bolnavii de COVID la spitalul din Fălești, pentru că sunt spații care pot fi folosite în acest sens. De altfel, oamenii vor muri cu zile, în neștire și ignoranță, iar cimitirele nu vor fi suficient de încăpătoare.

Iar asta este o crimă împotriva umanității la care sunt părtași deopotrivă angajatorul și guvernanții, care se joacă de-a v-ați ascunselea pe timp de zi și de-a „Împărat, împărat, dă-ne un soldat!” pe timp de noapte.

Doina Gherman / Facebook.com

Sursa www.timpul.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture