Fondul de susținere socială a populației a fost lichidat. Ce se va întâmpla cu ajutoarele materiale?

Fondul Municipal de Susținere Socială a Populației Bălți a fost lichidat. O hotărâre în acest sens a fost enunțată în cadrul ședinței Consiliului Municipal de joi, 8 februarie. Unele servicii vor fi preluate de Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei. În următoarele luni, guvernul urmează să emită o hotărâre în acest sens, unde va fi stabilit pachetul minim de servicii sociale asigurat de stat.

Totuși, bălțenii care au solicitat deja ajutor și sunt într-o situație dificilă, vor fi susținuți din fondul de rezervă a municipiului.

Veronica Munteanu, șefa direcția asistență socială și protecția familiei Bălți: „În acest sens vor fi operate și unele modificări, mai târziu, vis-a-vis de serviciile care vor fi acoperite financiar prin intermediul Agenției Naționale de Asistență Socială cu transferuri cu destinație specială către bugetul local al municipiului Bălți. La moment este prematur, pentru că urmează a fi emisă o hotărâre de guvern în acest sens, unde va fi stabilit care va fi pachetul minim de servicii sociale care va fi asigurat de către stat. Țin să informez că, toate acele cereri care au fost depuse din partea populației municipiului Bălți pentru acordarea ajutorului material, cele mai dificile cazuri vor fi referite către Fondul de rezervă a municipiului, ceilalți solicitanți de ajutor material vor fi informați despre faptul că activitatea acestei instituții a fost sistată și spre regret, ajutorul material nu va putea fi acordat. Ulterior, după ce va fi luată o decizie în acest sens, atât la nivel central cât și la nivel local, când vor fi stabilite care sunt serviciile, dacă vor acorda servicii așa cum se acorda și anul precedent, va fi informată populația. Ulterior, ei se vor putea adresa către Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei pentru a li se oferi serviciile date.”

 Fondurile Locale de Susținere Socială a Populație și-au încetat activitatea încă la începutul anului 2018, la fel ca și Fondul Republican. Autoritățile centrale sunt de părerea că activitatea acestora nu mai era eficientă. Prin urmare, o parte din servicii vor fi preluate de Agenția Naționată de Asistență Socială.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture