Nereguli la o întreprindere de mezeluri

Încălcări grave ale normelor sanitare și mezeluri fără marcaj și data fabricării au fost depistate de polițiști și angajații Agenției naționale pentru siguranța alimentelor, în timpul unui control inopinat la o întreprindere a unui agent economic din raionul Ialoveni, specializat în producerea mezelurilor și afumăturilor.

Astfel, oamenii legii au depistat că mezelurile erau comercializate în lipsa actelor de proveniență, iar în secția de producere și secțiile auxiliare lipsește parțial sistemul de ventilare. În plus, au fost depistate divergență între marfa transportată și datele indicate în factura de expediție, informează Moldova.org.

Astfel, polițiștii au ridicat 1205 kg de mezeluri, până la obținerea investigațiilor de laborator.

În privința factorilor de decizie au fost întocmite procese verbale privind încălcarea regulilor şi normelor sanitar veterinare și încălcarea regulilor şi a normelor sanitar-igienice şi sanitar-antiepidemice.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile  se sancţionează cu amendă de la 450 la 1200 de lei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture