Fosta consilieră pe politică externă a șefei statului, Cristina Gherasimov a devenit noul Secretar General al Aparatului Președintelui

Președintele Maia Sandu a semnat decretul de numire a doamnei Cristina Gherasimov în funcția de Secretar General al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, începând cu data de 11 octombrie 2021.

Totodată, Cristina Gherasimov a fost eliberată din funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe, pe care o deținea din ianuarie 2021. Pentru a asigura continuitatea proceselor în cadrul instituției prezidențiale, Cristina Gherasimov va coordona subiectele de politică externă în contextul noii funcții.

Până a se alătura echipei Președinției Republicii Moldova, Cristina Gherasimov a activat în calitate de cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală, de la Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP). Are un doctorat în științe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey; a făcut studii și cercetare la Institutul European pentru Studii Internaționale Avansate din Nisa, Franța, la Universitatea din Wroclaw, Polonia, la Universitatea din Mannheim, Germania, și la ETH Zurich, Elveția. A administrat Indicele Anticorupție în Domeniul Apărării la Transparency International Defence and Security Program (UK) și a lucrat ca analist în cadrul Programului Rusia și Eurasia la Royal Institute of International Affairs, Chatham House, în Marea Britanie.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture