Funcționari ai Biroului Migrație și Azil – reținuți în momentul în care urmau să primească 8000 lei de la o mamă a patru copii, pe care o șantajau cu extrădarea în Ucraina

0
Doi funcţionari din cadrul Serviciul regional Nord al Biroului Migraţie şi Azil au fost reţinuţi în flagrant de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, oficiul Nord. Aceştia sunt bănuiţi de extorcarea de sume bănești în vederea facilitării aflării pe teritoriul Republicii Moldova a cetățenilor străini.
„Procurorii Oficiului Nord al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii SIS, au reținut doi funcționari ai Serviciului regional Nord al Biroului Migrație și Azil.
Oamenii legii le impută estorcarea a 8000 lei, în diferite tranșe, de la un cetățean al Ucrainei – mamă a patru copii, locuitoare a raionului Ocnița. Motivul invocat de bănuiți era evitarea extrădării din Moldova a femeii pentru depășirea termenului de ședere legală în Moldova.  Prin urmare, în schimbul sumei cerute ilegal, aceștia-i promiseseră scutirea de amendă și prelungirea perioadei de aflare în Moldova.
Reținerea în flagrant a celor doi a urmat unei perioade de documentare a activității lor de către ofițerii SIS, care le-au deconspirat schema corupțională și în privința altor persoane, de la care bănuiții pretindeau sume de 8.000-10.000 lei”, se arată în comunicatul emis de Procuratura Generală a Republicii Moldova.
Menționăm faptul că în speță, persoanele reținute sunt bănuite de estorcarea a circa 8000 lei, în mai multe tranșe, de la o cetățeancă a Ucrainei. Aceasta fiind la rândul ei mamă a patru copii, locuitoare a raionului Ocnița. Motivul invocat de funcţionari din cadrul Serviciul regional Nord al Biroului Migraţie şi Azil, era evitarea extrădării din Moldova a femeii pentru depășirea termenului de ședere legală în Moldova. Prin urmare, în schimbul sumei cerute ilegal, figuranții au promis neaplicarea amendei contravenționale și prelungirea perioadei de aflare pe teritoriul Republicii Moldova.
La momentul actual investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor aspectelor cauzei, iar procurorii PCCOCS urmează să decidă asupra necesității solicitării de aplicare a arestului față de persoanele care sunt  bănuite.
Foto: Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture