Momentul reținerii angajaților Serviciului regional Nord al Biroului Migraţie şi Azil după primirea unei sume de bani de la cetățeanca Ucrainei, mamă a 4 copii

0

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a publicat imagini video cu reținerea angajaților Serviciul regional Nord al Biroului Migraţie şi Azil după primirea unei sumei de bani de la cetățeanca Ucrainei, mamă a 4 copii, realizată în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. 

Astăzi, 11 noiembrie 2 funcţionari din cadrul Serviciul regional Nord al Biroului Migraţie şi Azil au fost reţinuţi în flagrant de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, oficiul Nord. Aceştia sunt bănuiţi de extorcarea de sume bănești în vederea facilitării aflării pe teritoriul Republicii Moldova a cetățenilor străini.

Persoanele reținute sunt bănuite de estorcarea a circa 8000 lei, în mai multe tranșe, de la o cetățeancă a Ucrainei. Aceasta fiind la rândul ei mamă a patru copii, locuitoare a raionului Ocnița.

Motivul invocat de funcţionari din cadrul Serviciul regional Nord al Biroului Migraţie şi Azil, era evitarea extrădării din Moldova a femeii pentru depășirea termenului de ședere legală în Moldova.

Prin urmare, în schimbul sumei cerute ilegal, figuranții au promis neaplicarea amendei contravenționale și prelungirea perioadei de aflare pe teritoriul Republicii Moldova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture