Teatrul din Bălți găzduiește un punct de vaccinare împotriva covid-19

Pentru a vă administra vaccinul aveți nevoie doar de buletinul de identitate.

0

Teatrul Național ,,Vasile Alecsandri” din Bălți găzduiește un punct de vaccinare împotriva COVID-19. Secția Sănătate din cadrul primăriei a decis deschiderea acestui punct, odată de în centrul orașului, se desfășoară tradiționalul târg de toamnă. Experții speră, să motiveze astfel oamenii să se imunizeze. Veaceslav Batîr spune că sunt așteptați toți doritorii, inclusiv din alte regiuni ale țării.  Acest punct de imunizare va activa în perioada 10-12 noiembrie, între orele 8:00 și 17:00.

„ Locuitorii din orice colț al Moldovei pot veni la acest punct de vaccinare. Îi invităm pe toți cei care nu au avut timp să se imunizeze să o facă acum. Avem aici o echipă mobilă formată dintr-o persoană care înregistrează pacientul, o asistentă medicală și un medic care examinează pacientul înainte de vaccinare. Dacă există contraindicații, medicul va anula această procedură. „

S-a decis ca activitatea punctului de vaccinare să coincidă cu programul târgului de toamnă. Atunci când se înregistrează un flux mare de cumpărători.

,,Mulțumim pentru contribuția Camerei de Comerț. Mulțumim pentru asistența acordată conducerii teatrului Vasile Alexandri și mulțumim Primăriei Bălți.”

Pe lângă stațiile mobile de vaccinare, care se deschid activ în diferite zone ale orașului, imunizarea populației continuă și în toate centrele de sănătate.

„Centrul medicilor de familie are cea mai vastă experiență de vaccinare din municipiu. La cele 6 centre de vaccinare ale noastre, am vaccinat peste 35.000 de persoane. Angajații noștri au autorizația și specializarea corespunzătoare. Vă invităm pe toți să vă vaccinați. Astăzi avem 5 tipuri de vaccin.”

Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă e înregistrată în Chișinău – 38%, Soroca – 29%, Orhei și Dubăsari câte 26%. Cea mai redusă acoperire vaccinală se atestă în UTA Găgăuzia 15%, Leova și Sângerei 17%. Acoperirea națională cu o doză constituie peste 27%, cu schemă completă – aproape 26%.

„Acesta este centrul orașului, iar cei care vin la expoziție ne pot vizita. Unii nu au timp să meargă la clinică. Aici este convenabil, oamenii vin la cumpărături și vin să se vaccineze. Avem o policlinică în apropiere, nu ne-a fost greu să transferăm echipamentele. Toate vaccinurile în recipiente cu gheață, totul așa cum trebuie.

Pentru a vă administra vaccinul aveți nevoie doar de buletinul de identitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture