Incidența Covid-19 în țară, scade. Totuși situația rămâne tensionată la Bălți

Deși vacanțele de toamnă s-au încheiat recent, iar copiii abia au revenit în bănci, cazuri de Covid au fost deja identificate.

0

Incidența Covid-19 a început să scadă în R.Moldova. Potrivit Ministerului Sănătății, rata de incidență s-a micșorat cu 12%. Totuși situația la Bălți, rămâne tensionată. Orașul se află pe locul trei la nivel național, privind gravitatea situației epidemiologice. Pe primele 2 poziții se află Chișinăul și Transnistria. La moment, în Bălți sunt circa 5000 de cazuri active.

„Astăzi avem 4876 de cazuri active, adică 3,22%. În ultimele 24 de ore au fost identificate 216 persoane care au intrat în contact cu alte persoane infectate, 3 persoane au fost internate cu suspecție, iar 261 de persoane se află în autoizolare”.

În cadrul  Spitalului Clinic Bălți, sunt internate 283 de persoane infectate cu Covid-19. Potrivit Feodorei Rodiucova, din numărul total de pacienți, doar 17 persoane au fost vaccinate. Şefa secţiei de sănătate din cadrul primăriei, ne-a spus că situația în secţia de pediatrie nu este mai bună.

„283 de persoane au fost internate pe data de 10. Dintre care 167 sunt în secția centrală covid, 130 sunt în secția covid și 21 sunt în secția a doua covid iar19 persoane sunt la terapie intensivă. Din numărul total de persoane, 17 persoane sunt vaccinate. Toți ceilalți care sunt internați sunt persoane nevaccinate. În secția de pediatrie sunt 50 de persoane. Dintre aceștia, 30 sunt copii și 20 sunt mame. Din acest număr, 7 sunt locuitori ai municipiului Bălți, dintre care 3 mame și patru copii.

Deși vacanțele de toamnă s-au încheiat recent, iar copiii abia au revenit în bănci, cazuri de Covid au fost deja identificate. Este vorba despre 16 elevi și 3 copii din grădinițe.

„De luni, toți copiii au revenit la ore, după 2 săptămâni de carantină. Astăzi avem 16 copii în 7 instituții. Adică pozitivi covid. De asemenea, 6 cadre didactice în 5 instituții și 5 cadre nedidactice în 4 instituții. În grădinițe avem trei copii, plus două cadre didactice și încă patru cadre. În total, de la începutul anului școlar, 246 de copii și 89 de muncitori s-au îmbolnăvit de covid.”

Reamintim, că potrivit experților în sănătate publică, singura modalitate de a evita complicațiile și de a reduce ratele mortalității covid-19 este vaccinarea. De la începutul pandemiei în Moldova, au fost înregistrate 8253 decese provocate de acest virus.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture