Natalia Gavrilița a relatat despre primele 100 de zile de guvernare – ce au făcut și ce au realizat

Prim-ministrul Republicii Moldova a prezentat un raport privind activitatea guvernului.

0

Premierul Moldovei Natalia Gavrilița a prezentat joi, 11 noiembrie, raportul de activitate al Guvernului pentru 100 de zile de mandat. Gavrilița spune că planul de acțiuni inițial a fost supus ajustărilor ținând cont de evenimentele globale și regionale. Potrivit asigurărilor premierului, Moldova s-a confruntat recent cu câteva crize majore: o pandemie, o criză a prețurilor și o criză a gazelor.

„Aceste trei crize nu ne-au împiedicat să urmăm cu hotărâre planul nostru de bază, care include: curățarea instituțiilor guvernamentale, curățarea justiției, canalizarea fluxurilor de numerar de la furt către investiții și crearea unei structuri instituționale care să asigure transformarea Moldovei într-o țară europeană modernă”. a spus Natalia Gavrilița.

Reamintim faptul că membrii Cabinetului Gavriliţa au depus jurământul de învestire pe data de 6 august. Guvernul actual  este format din 13 ministere şi are patru vicepremieri.  Natalia Gavriliţa este al 15-lea prim-ministru al Republicii Moldova de la declararea independenței țării.

Mai mult ca atât precizăm faptul că cel mai lung mandat în fruntea executivului l-a avut Vasile Tarlev, care a exercitat această funcție timp de șapte ani.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture