Gheorghe Petic merge la CEDO! Acesta va cere despăgubiri de 5 milioane de lei, după ce a făcut închisoare într-un dosar fabricat de viol

Săptămâna trecută, a fost audiată pretinsa victimă, care a povestit în amănunt cum a fost instruită să însceneze că ar fi fost violată de Petic. Procurorii și-au retras acuzațiile.

0

Gheorghe Petic fostul polițist de frontieră, se va plânge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, după ce a făcut închisoare pe nedrept, într-un dosar pentru viol, care s-a dovedit a fi fabricat la comandă. Mai mult ca atât Petic susține că va cere despăgubiri de cinci milioane de lei, transmite tv8.md.

„Rep. Moldova dacă nu îmi va reîntoarce pretențiile mele, inclusiv financiare, Petic urmează să ceară în prejudiciul său moral 5 milioane de lei: de la Cavcaliuc – un milion, de la Jizdan – două, de la Plahotniuc – un milion, de la alții care au fabricat dosarul…în total 5 milioane de lei. Păcat că R. Moldova va trebui să plătească”, a declarat Petic marți seară la emisiunea „Freedom” de la TV8.

Cât despre cei vizați, dar și președintele FEA, Dorin Damir, Gheorghe Petic spune că ar sta în spatele fabricării dosarului său de viol. Acesta la râdul său a mai făcut și o serie de dezvăluiri cutremurătoare despre ceea ce a trăit în spatele gratiilor. Petic a recunoscut că ar fi primit semnale că s-a încercat uciderea sa în închisoare și chiar că a fost la un pas de a-și pune capăt zilelor.

„Am avut gânduri, deși eu nu sunt cel mai slab om. Nu mi-a fost frică de moarte, dar evident că oamenii care au demnitate nu mai pot rezista acestui linșaj mediatic. Și acel subsol de la penitenciarul 13 era făcut special ca să te aducă psihologic într-o stare și atunci încetul cu încetul, începi să ai dereglări psihologice”, a spus Petic.

I-am expediat un mesaj fostului ministru de Interne, Alexandru Jizdan, în care i-am solicitat un comentariu.

„Ce am eu cu violul lui Petic?”, a fost răspunsul retoric al lui Jizdan.

Menționăm faptul că fostul șef – adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc s-a referit zilele trecute, într-o postare pe Telegram la acest subiect, după ce a fost citat la PCCOCS să dea declarații în dosarul în care Gheorghe Petic a fost învinuit de viol. Cavcaliuc a cerut să fie creată o comisie rogatorie, ca el să poată depune mărturii în Marea Britanie, acolo unde a fugit în luna iunie.

Reamintim că, Gheorghe Petic a fost condamnat în martie 2019, de magistrații Judecătoriei Orhei, la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol. Acestuia i-a fost aplicată și o amendă de 30 de mii de lei. Câteva luni mai târziu, a fost eliberat din detenție, iar dosarul cu pricina trimis la rejudecare în prima instanță. Ulterior, s-a constatat că dosarul i-a fost fabricat. Șase foști și actuali angajați ai Ministerului de Interne au fost reținuți de procurori și ofițerii SIS și SPIA, fiind bănuiți de fabricarea dosarului în care fost polițist de frontieră, Gheorghe Petic a fost acuzat de viol. Printre ei este și Vadim Mânzărari, șef – adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI până în vara acestui an.

Săptămâna trecută, a fost audiată pretinsa victimă, care a povestit în amănunt cum a fost instruită să însceneze că ar fi fost violată de Petic. Procurorii și-au retras acuzațiile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture