Gîlca: Atestăm o creștere a numărului de copii infectați cu COVID-19. Toate locurile din spitale sunt ocupate

0

Se atestă o creștere a cazurilor de infecție cu coronavirus în rândul copiilor. Despre asta a anunțat autoritățile municipale. Toate locurile de la Spitalul Municipal de Boli Contagioase sunt ocupate, iar în perioada următoare vor fi activate noi locuri la Spitalul Municipal Valentin Ignatenco, scrie agora.md. 

„În ultimele două săptămâni înregistrăm o creștere a cazurilor de COVID-19 la copii. Toate spațiile, paturile de la Spitalul de Boli Contagioase pentru copii sunt ocupate, am dispus activarea locurilor la Spitalul Municipal Valentin Ignatenco și cei de la ministerul Sănătății vor dispune activarea spațiilor în alte spitale republicane. Considerăm necesitatea activării spațiilor sau spitalelor pentru COVID-19 pediatrice și în zona de nord și sud, întrucât toată presiunea vine în Chișinău”, a spus  șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca.

Totodată, autoritățile menționează că în anumite cazuri de infectare a copiilor cu COVID-19, se suprapune și infecția virală.

Potrivit lui Gîlcă, municipalitatea are obiectivul de a atinge la 1 aprilie 70% de persoane vaccinate. În prezent, rata de imunizare în capitală este de 44,4%.

Amintim că, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 martie 2022, după confirmarea tulpinii Omicron.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că, în urma secvențierii cazurilor pozitive de COVID-19, în 16 dintre ele a fost depistată varianta Omicron.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture