Grigore Petrenco a părăsit Republica Moldova și a cerut azil politic în Germania

Liderul partidului „Casa Noastră-Moldova”, Grigorii Petrenko, a plecat din Moldova și se află actualmente în Germania. Politicianul ar fi cerut azil politic în țara respectivă. Informația a fost confirmată de către fostul deputat pentru publicația rusă Newsmaker.md.

Petrenco ar fi plecat în secret din Moldova și se află în Germania din luna august. „Sunt aici de la sfârșitul lunii august. Cum am plecat, nu vreau să dezvălui, dar am intrat în mod legal în Germania”, a spus Petrenko.

Potrivit lui Grigory Petrenco, el a solicitat deja azil politic de la Serviciului Federal pentru Migrare şi Refugiaţi (BAMF). Procedura de revizuire a documentelor și de luare a deciziilor privind acordarea azilului poate dura până la șase luni.

„Tovarășii de la Partidul Stânga al Germaniei (Die Linke) și de la Amnesty International mă ajută să obțin azil politic”, a explicat Petrenco pentru sursa citată.

Fostul deputat a fost condamnat de către Judecătoria Râșcani la patru ani și șase luni de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 400 de mii pentru organizarea de revolte în masă. Prin verdictul instanței, Petrenco avea interdicția de a părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că fostul deputat şi alţi opt participanţi la un protest organizat în faţa Procuraturii Generale au fost reţinuţi pe 6 septembrie 2015, fiind învinuiţi de dezordini în masă. În februarie 2016, ei au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar din luna aprilie a anului trecut au fost cercetaţi sub control judiciar.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture