O tabără de câmp, instalată pentru salvatori din 23 de țări

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI instalează la Chișinău în aceste zile o tabără de câmp, unde urmează să se afle aproape 300 de salvatori, relatează saitul oficial al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Echipe de salvatori și reprezentanți ai serviciilor de gestionare a situațiilor de risc urmează să locuiască în această tabără pe parcursul desfășurării exercițiului de amploare EUMOLD EX 2017.

Orășelul de câmp va fi amplasat pe str. Vasile Lupu nr.28 din capitală. Tabăra va fi populată de specialiști din mai multe țării, care vor avea menirea de a lichida consecințele unor dezastre simulate.

Conform informației Serviciului Situații Excepționale baza de operațiuni va include 30 de corturi în care se pot afla 260 de oameni. Tot aici va fi amenajată și o bucătărie de câmp, unde toți participanții vor putea lua masa. Aplicațiile urmează să demareze pe 18 septembrie și vor finaliza pe data de 21 septembrie. Aici vor participa echipe de salvatori din șase țări partenere Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Ucraina și Republica Moldova, dar și trei țări care lucrează în mecanizmul protecției civile, cum ar fi Cehia, Danemarca și România. În total în perioada desfășurării exercițiului în țara noastră se vor afla în condiții de tabără reprezentanți din 23 state ale lumii.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI organizează exercițiul în comun cu Programul pentru Reducerea Dezastrelor (PPRD East 2) și are drept scop fortificarea capacităților de comunicare și luare a deciziilor în situații excepționale.

Ultimile aplicații de amploare desfășurate în Republica Moldova în domeniul gestionării situațiilor excepționale au avut loc în 2011, în care au participat 32 de țări.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture