GRIPA ATACĂ ÎN FORȚĂ TOT TERITORIUL ȚĂRII

Pragul epidemic de gripă a fost depăşit în ţară. Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul bolnavilor care suferă de infecţii ale căilor respiratorii este într-o continuă creștere. Săptămâna trecută au fost înregistrate peste 350 de cazuri, depășind astfel pragul epidemic de 300 de persoane la 100000 populație.

Și în orașul Bălți situația nu este deloc îmbucurătoare. Potrivit șeful adjunct al Centrului de Sănătate Publică Bălți, Veceslav Chișlari, de la începutul anului, în municipiu au fost înregistrate peste 60 de cazuri de gripă, 10 dintre ele au fost confirmate în laborator. Șeful adjunct a precizat că în fiecare zi se atestă o creștere numerică a cazurilor de viroze.

Săptămâna trecută în orașul Bălți au fost înregistrate peste 1500 de cazuri de infecții respiratorii acute, cu aproape de 300 de cazuri mai mult decât săptămâna precedentă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture