Guvernul va cere Parlamentului stare de urgență. Legislativul se întrunește azi! Sandu: „Avem mai multe scenarii”

0

Guvernul va cere Parlamentului instituirea stării de urgență. Anunțul a fost făcut de președinta țării, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, informează tv8.md.

„Comunitatea internațională este unanimă în condamnarea acestui act de război. Am stabilit că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență. Va fi convocată Comisia pentru Situații Excepționale, pentru acțiuni de gestionare a acestei crize”, a declarat șefa statului

L-am sunat pe deputatul PAS, Radu Marian, pentru a afla când se convoacă Legislativul. Acesta ne-a spus că deputații se convoacă până la sfârșitul acestei zile, însă ora exactă nu se cunoaște, deocamdată.

„Am dispus intensificarea efprturilor de patrulare pentru a preveni eventuale provocări. Solicit moldovenilor aflați în vizită sau ședere în Ucraina să se întoarcă acasă, toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise. Mai multe curse aeriene din Ucraina au sosit la Chișinău, vom avea grijă de acești oameni. Instituțiile noastre înstalează puncte de triere. Suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni, Suntem în contact cu organizațiile internaționale și avem scenarii dacă vom avea un flux mai mare de refugiați”, a mai spus Maia Sandu. 

https://www.youtube.com/watch?v=zyJLD_2_Glc&feature=emb_logo

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe