Hoții acționează și pe timp de epidemie

Pe timp de pandemie, hoții din Bălți sunt lăsați să plece acasă. Este cazul și a doi făptași care în data de 27 martie curent au comis mai multe spargeri, pe teriotoriul unei piețe din Bălți.

Pe motiv că în perioada stării de urgență anunțată în țară din cauza coronavirusului, pot fi reținuți doar infractorii care comit încălcari ale legii, grave sau extrem de grave, în aceași zi aceștea au plecat acasă, chiar dacă unul din făptași a fost prin de administrația pieței, în momentul când încerca să spargă unul din spațiile comerciale.

Hoții nu stau acasă nici pe timp de carantină. În zilele de 27 și 29 martie, pe teritoriul pieței municipale din strada Caraciobanu, din Bălți, au fost comise infracțiuni, unde s-au sustras mai multe bunuri, prin spargerea spațiilor comerciale. Angajații pieței susțin că cazurile au fost săvârșite de aceleași persoane, asta după ce aceștea au fost lăsați să plece acasă, chiar în ziua când au săvârșit primul furt. Pe de altă parte oamenii legii susțin că identitatea persoanelor va fi confirmată în cadrul procesului penal intentat pe această cauză.

Administrația pieței este nevoită să patruleze teritoriul 24 de ore din 24 pentru a nu fi săvârșite alte tentative de furt.

Edilul de Bălți Renato Usatîi, untr-un live pe facebook, a spus că aceste încălcările ale legii pe timp de pandemie, sunt facilitate de deciziile luate de autoritățile de la nivel republican.

Renato Usatîi s-a adresat și către cei care comit astfel de fapte. Primarul spune că, aceste furturi îi afectează pe pensionarii care își câștigau pâinea comercializând la această piață.

Conform Dispoziției nr. 8 din 28 martie 2020, a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova,  pe durata stării de urgență, în activitatea de urmărire penală pe cauzele inițiate până la sau în perioada stării de urgență se întrerup de drept termenele, de efectuare a urmăririi penale, de examinare a sesizărilor despre infracțiuni, prevăzute la art.274 din Codul de procedură penală și de efectuare a actelor de constatare, prevăzute la art.273 din Codul de procedură penală.

Hoții acționează și pe timp de epidemie

Hoții acționează și pe timp de epidemiePe timp de pandemie, hoții din Bălți sunt lăsați să plece acasă. Este cazul și a doi făptași care în data de 27 martie curent au comis mai multe spargeri, pe teriotoriul unei piețe din Bălți. Pe motiv că în perioada stării de urgență anunțată în țară din cauza coronavirusului, pot fi reținuți doar infractorii care comit încălcari ale legii, grave sau extrem de grave, în aceași zi aceștea au plecat acasă, chiar dacă unul din făptași a fost prin de administrația pieței, în momentul când încerca să spargă unul din spațiile comerciale.

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 30. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture