Iarna a luat din nou prin surprindere autoritățile, iar drumurile din țară sunt un calvar pentru șoferi

Zăpada care s-a așternut peste Republica Moldova este un adevărat test atât pentru utilizatorii de transport în comun care stau în ambuteiaje interminabile, cât și pentru șoferi.

0

Asfel, după o zi de ninsoare, pe unele trasee naționale se circulă bară la bară cu viteza melcului, transmite  Realitatea.md.

Mai mult dcât atât deși pe rețelele de socializarea circulă zeci de imagini și filmulețe video care demonstrează că drumurile sunt curățate prost, Administrația de Stat a Drumurilor anunță că pe parcursul nopții de 27 decembrie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în toate regiunile țării.

În contextul dat potrivit ASD, în procesul tehnologic de deszăpezire și combatere a lunecușului au fost antrenate:

  1. utilaje speciale – 157 (unități);
  2. material antiderapant – 2215 (tone);
  3. muncitori rutieri – 237 (persoane).

Cât despre situația din Chișinău, primarul Ion Ceban a precizat că serviciile speciale au lucrat pe tot parcursul nopții, iar la momentul actual are loc intervenția acestora pe străzi, trotuare, în stații, curți de blocuri și accese către instituțiile medicale, educaționale și suburbii.

Foto: realitatea.md 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture