Începând de astăzi, intră în vigoare noile condiții de intrare în RM: Testul, obligatoriu pentru cei care vin din zona roșie

De astăzi, sunt aplicate noi măsuri de prevenire şi control a infecției COVID-19, la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

0

Astfel, persoanele care vin în țara noastră şi s-au aflat în ultimele 14 zile în una sau mai multe ţări din zona roșie (inclusiv prin tranzit), vor fi obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, transmite Jurnal.md.

Testul va trebui să fie efectuat atât de persoanele nevaccinate, cât și de persoanele vaccinate. Acesta trebuie efectuat cu cel mult circa  72 ore înaintea îmbarcării, în cazul persoanelor care călătoresc cu mijloace de transport în comun sau înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, în cazul celor care călătoresc cu mijloace de transport propriu.

În contextul dat lista statelor din zona roșie este întocmită de Ministerul Sănătății și se actualizează o dată la șapte zile.

Totodată cetățenii care nu au vizitat țările din zona roșie, vor putea intra în continuare pe teritoriul Republicii Moldova fără careva restricții cu prezentarea unuia din următoarele documente: certificatul de vaccinare, testul PCR sau rapid negativ sau concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19.

Menționăm faptul că cei care nu dețin actele respective vor fi obligați să respecte regimul de izolare pentru o durată de 14 zile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture