Igor Dodon s-a vaccinat: ,,Sunt convins că vaccinarea obligatorie nu trebuie impusă”

0

Socialistul Igor Dodon, în sfârșit s-a vaccinat împotriva Covid-19. Acesta a ales să se imunizeze cu „Sputnik V”. Anunțul a fost făcut pe profilul său de Facebook.

,,Deși încă am anticorpi împotriva COVID-19, am decis totuși să mă vaccinez. Bineînțeles, cu „Sputnik V”, deoarece consider că acest vaccin este cel mai sigur și mai eficient, dovadă fiind utilizarea acestuia în mai mult de 60 de țări din întreaga lume. Savanții estimează eficacitatea „Sputnik V” cu peste 95%.
Sunt convins că vaccinarea obligatorie nu trebuie impusă, dar îndemn pe toți cei cărora le permite sănătatea și propriile convingeri, să se vaccineze. Este cea mai sigură metodă de a stopa pandemia.
Îndemn autoritățile Moldovei să negocieze în regim de urgență cu Federația Rusă în privința livrării vaccinului rusesc în Moldova. Sunt sigur că, având în vedere cererea sporită și încrederea concetățenilor noștri față de „Sputnik V”, livrarea unui milion de doze ale acestui ser va permite dublarea numărului de persoane vaccinate în țara noastră, în cel mai scurt timp și să depășim criza actuală din sistemul de sănătate.
Țin să amintesc că primele 182 mii de doze de vaccin „Sputnik V” au fost livrate în Moldova în prima jumătate a anului curent, în calitate de asistență umanitară, conform înțelegerilor noastre cu conducerea Rusiei și s-au epuizat în doar câteva zile.” – a scris Igor Dodon.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture